|
Jest nam niezmiernie miło, iż możemy Wam oddać w ręce
nową stronę bajernik.com
Znajdziecie tutaj same najważniejsze i najbardziej
przydatne małe programy, które każdy z Was powinien
mieć na swoim domowym komputerze. Liczymy również na
Wasze wszelkie uwagi, komentarze i konstruktywną krytykę,
która jeszcze bardziej pomoże nam przystować serwis
do Waszych potrzeb. Ostatnia
aktualizacja: 19
stycznia 2006 roku, godz. 15:12
- zaktualizowany dział Programy p2p o kilka
nowych podstron.
Zapraszamy do przeglądania!
Google: głosujcie przeciwPodczas tegorocznego walnego zgromadzenia akcjonariuszy google'a zostaną złożone dwie propozycje dotyczące praw człowieka. jedna z grup akcjonariuszy ma zamiar zaproponować, by koncern page'a i brina nie wspierał działań cenzorskich lub też nie przechowywał danych użytkowników w krajach, w których rząd ogranicza wolność wypowiedzi. 2008-03-27Google: głosujcie przeciwPodczas tegorocznego walnego zgromadzenia akcjonariuszy google'a zostaną złożone dwie propozycje dotyczące praw człowieka. jedna z grup akcjonariuszy ma zamiar zaproponować, by koncern page'a i brina nie wspierał działań cenzorskich lub też nie przechowywał danych użytkowników w krajach, w których rząd ogranicza wolność wypowiedzi. 2008-03-27Bmc kupuje dostawcę rozwiązań do zarządzania centrami danychBmc software ogłosiła zamiar przejęcia za 800 mln usd firmy bladelogic zajmującej się oprogramowaniem do automatyzacji centrów danych. przejęcie bladelogic ma uzupełnić ofertę bmc w zakresie zarządzania usługami biznesowymi. obie firmy już od dłuższego czasu współpracują nad integracją swoich produktów. 2008-03-18Multimedialne nowości aceraTajwańska firma acer zaprezentowała nowe linie komputerów przenośnych, przeznaczonych przede wszystkim dla użytkowników multimediów. na pierwszej w historii koncernu konferencji prasowej zorganizowanej w stanach zjednoczonych potwierdzono także zamiar przejęcia spółki packard bell. 2008-03-13News corp. nie chce konkurować z microsoftemRupert murdoch, właściciel news corp., oświadczył, że jego firma nie będzie konkurowała z microsoftem o zakup yahoo!. "nie mamy zamiaru walczyć z microsoftem. oni mają znacznie więcej pieniędzy niż my" - usłyszeli inwestorzy news corp. zgromadzeni na konferencji w palm beach. 2008-03-12Microsoft wydał dziś zaskakujące oświadczenie prasowe. korporacja ogłosiła, że ma zamiar wprowadzić daleko idące zmiany w zakresie udostępniania swych technologii oraz współpracy z środowiskiem open source. 2008-02-21Virgin media zaoferuje 50 mb/firma virgin media ma zamiar zaoferować swoim brytyjskim klientom łącza o przepustowości 50 mb/s. jednocześnie osoby korzystające obecnie z najwolniejszych 4-megabitowych połączeń zaczną korzystać z łączy 10-megabitowych. 2008-01-30Microsoft ujawnia strategię na rynku wirtualizacjiMicrosoft poinformował o kilku działaniach, które ma zamiar podjąć na rynku oprogramowania do wirtualizacji. gigant z redmond chce dzięki nim skutecznie rywalizować z vmware, liderem na tym rynku. 2008-01-22Kolorowe lasery dla biura od ricohafirma ricoh poinformowała o zamiarze wprowadzenie na polski rynek trzech nowych kolorowych drukarek laserowych - modeli o oznaczeniach aficiosp c220n/s, c221n/sf i c222dn/sf. urządzenia powinny znaleźć zastosowanie przede wszystkim w małych biurach i grupach roboczych. 2008-01-17Www - bez znajomości htmlNazywam się jan kowalski i chcę zrobić własną stronę internetową. wiem co to html, ale nie mam zamiaru poznawać tajników tego języka, bowiem ambicja zostania zawodowym webmasterem jest mi obca. spotkałem się z terminami jak na przykład css - nie wiem co to znaczy i nic mnie to nie obchodzi. jestem zwykłym użytkownikiem, który chce w prosty sposób stworzyć stronę www. potrzebuję aplikacji która umożliwi mi nieskomplikowaną i przejrzystą edycję. chcę korzystać z szablonów, złożyć układankę z gotowych elementów, przelać moją wizję artystyczną na ekran, nie spędzając godzin pracy na ślęczeniu nad składnią programu. jakiego oprogramowania mam użyć do tego celu? 2007-11-27
|